MailboxNieuws

In memoriam

Deze week heeft ons het verdrietige bericht bereikt dat Theo Senn van Basel, erelid van onze club, op 78-jarige leeftijd is overleden.

Theo was er vanaf het begin af aan bij….

De combinatie van zijn ervaring in de sport en de kennis en kunde over het verenigingsleven, technisch beleid en de Bondsreglementen was van grote waarde tijdens de oprichting en beginjaren van DETO. Ook de toenmalige clubs BC de Hazenkamp en Philips BC, waar hij een bekend gezicht was, konden rekenen op zijn hulp. Toch was DETO de vereniging waar hij zijn geliefde sport wilde beoefenen en DETO kreeg, zo bleek, met Theo er een bekwaam leider bij.

Bij de zoektocht naar een opvolger voor Albert Lapré (oprichter en eerste voorzitter) werd Theo verzocht om het voorzitterschap over te nemen. Wat schuchter en na enig beraad heeft hij hier toen ‘ja’ op gezegd. Dit in de wetenschap dat hij zou worden bijgestaan door mede-bestuursleden Jacques Burgers, Charlotte Suripatty, Wesseline Burgers, Anis Suripatty en Hanny Lapré. Met als doel om de ingeslagen weg verder uit te bouwen en te perfectioneren en meer leden iets extra’s voor de club te laten doen werd de verenigingsstructuur al gauw verder uitgebreid. Het was Theo’s streven om veel jeugdigen in de organisatie te hebben, met hart voor de club. Daarnaast werd er veel aandacht aan het jeugdgebeuren besteed. Jong en oud vonden elkaar bovendien niet alleen op de badmintonbaan, maar ook bij de vele buitenactiviteiten die door Theo samen met Jacques en Anis werden georganiseerd. De kracht van hun samenwerking resulteerde in een haast onverbrekelijke familieband.

Twee seizoenen heeft Theo DETO geleid. Zijn inspanning en toewijding werden het startpunt naar een bloeiend clubleven. Kritisch als Theo was, is hij DETO met al haar ups en downs blijven volgen. Veel bestuurs- en ledenvergaderingen heeft hij dan nog lange tijd meegemaakt. Voor vele DETO’ers, oud en wat jonger, een man met een groot hart en altijd in voor een praatje of geintje. Iemand die klaarstond voor zijn vereniging en medemens. Trouw, toegewijd, een duizendpoot, DETO’er in hart en nieren. En die nog vele, vele jaren met alle plezier zijn pupillen heeft getraind, de toekomst: ‘de jeugd’.

Namens de club een groot dankjewel aan Theo voor alles wat hij voor DETO heeft willen betekenen. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie. We wensen hun heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd.

 

Het bestuur

 

Theo op het 50-jarig jubileumfeest met rechts Edward Teeuwen