Nieuws

Nieuwe opzet oud papier

Beste (ouder van een) badmintonner van BC Deto,

Wij willen je op de hoogte stellen van een nieuwe opzet met betrekking tot het ophalen van het oud-papier door BC Deto met ingang van januari 2013.

Op de laatste Algemene Vergadering van BC Deto hebben we gesproken over de moeilijkheden die we hebben om het oud-papier elke maand op te halen: de DAR-coördinator kreeg het vaak zeer benauwd als er op het laatste moment nog niet genoeg mensen toegezegd hadden om te lopen, en te vaak kwam de klus bij dezelfde kleine groep leden terecht. Aan de andere kant levert het oud-papier ons als club jaarlijks €3000,- op! Er is toen besloten om in 2013 nog niet te stoppen met het ophalen van oud papier, en een groep van drie mensen ging onderzoeken hoe we het anders aan kunnen pakken. Jerry, Arjan en Michel hebben toen een plan opgesteld en het bestuur van BC Deto is ermee akkoord gegaan om in het jaar 2013 volgens deze nieuwe aanpak te gaan werken.

De nieuwe aanpak van oud-papier ophalen komt er in het kort op neer dat ieder lid kiest tussen:

 • één keer per jaar €20,- (DAR-tax) betalen , of dit bedrag terugverdienen door…
 • één keer per jaar oud-papier ophalen op woensdagavond van 18.00u tot 21.00u.

 

Waarom €20,-? BC Deto heeft 150 senior- en juniorleden, die allemaal plezier hebben van het feit dat er zoveel geld per jaar verdiend wordt met het ophalen van oud papier. €3000,- gedeeld door 150 komt uit op €20,- per persoon.

Wat doet BC Deto met het geld dat zo binnenkomt? BC Deto kan daarmee de boete aan de DAR betalen die wordt geheven bij een onvolledige bezetting. Ook kan BC Deto besluiten om krachten van buiten de vereniging voor de klus in te huren. Als er een resterend saldo is, dan wordt dat aan de oud-papierinkomsten toegevoegd.

Spelregels:

 1. Juniorleden onder 18 jaar mogen nog niet oud-papier lopen. Als u verantwoordelijk bent voor een jeugdlid en u kiest voor oud-papier ophalen, geef dan in uw email uw eigen naam op èn die van het jeugdlid plus de door u gekozen datum
 2. Dit zijn de woensdagen waarop in 2013 BC Deto-leden oud papier moeten ophalen:
  23 jan | 27 feb | 27 mrt | 24 apr | 22 mei | 26 jun | 24 jul | 28 aug | 25 sep | 23 okt | 27 nov | vr. 27 dec
 3. Jezelf opgeven voor een woensdagavond oud-papier ophalen kan door een email te sturen vóór 31 januari 2013 naar M.Wietmarschen@upcmail.nl. Je mag ook voor meer dan één keer per jaar inschrijven. Schrijf de opgegeven datum alsjeblieft direct in je agenda van 2013!
 4. De oud-papier-ophaalkalender wordt door Michel van Wietmarschen beheerd. Als er teveel lopers voor één datum hebben ingeschreven, zal hij contact opnemen en een andere datum met je afspreken. De actuele kalender zal op de website worden getoond. Iedere loper krijgt ook een email met de bevestiging van haar/zijn inschrijving voor een datum. Een week vóór de datum krijgt elke loper een herinnering.
 5. Het bestuur heeft besloten om 50plus-leden wegens hun gevorderde leeftijd buiten de nieuwe regeling te plaatsen. Het staat 50plus-leden natuurlijk vrij om BC Deto toch met een gift van €20,- te steunen.
 6. Als je door overmacht niet in staat bent om er op je afgesproken loopbeurt te zijn, dan laat je dat zo spoedig mogelijk per email aan Michel van Wietmarschen weten. In geval van nood kun je ook zijn telefoonnummer 024.3238734 bellen. Geef in beide gevallen je telefoonnummer op.
 7. Als je niet vóór 1 februari 2013 tenminste één datum hebt doorgegeven, dan ontvang je een rekening van €20,- van BC Deto.
 8. Op vrijdagavonden kun je altijd Arjan Kropman en Michel van Wietmarschen aanspreken over deze nieuwe regeling van het oud-papier ophalen.

 

Bedankt voor de medewerking,

Jerry Croes, Arjan Kropman, Michel van Wietmarschen en
namens het bestuur van BC Deto, Harti Dumatubun

Update 06-01-2013:

Er is een evenementenagenda geplaatst, waar ook de oud papier loopdagen en lopers te zien zullen zijn. Deze agenda is te vinden onder het menu “Nieuws”.