Nieuws

Verslag regiokampioenschappen Deto 1

Zoals jullie misschien al wel hadden gehoord zijn we dit seizoen kampioen geworden in de 3e klasse. Daarom mochten we zaterdag 25 februari onze Deto-power tonen door met nog een stuk of 10 kampioenen van de regio uit te maken wie nou echt de beste is dit seizoen in de 3e klasse.

We hadden ons allemaal goed voorbereid en ook een aardig clubje toeschouwers, dus we hadden goede hoop op een goed resultaat. Het begon heel vroeg, eenmaal aangekomen in Arnhem moesten we in de eerste ronde meteen spelen tegen Beca uit Arnhem. We speelden snelle rondes van 5 wedstrijden van ieder 2 sets, je kon per wedstrijd dus 10 punten halen. Misschien dat het kwam doordat het zo vroeg was, maar we begonnen niet heel sterk. Vooral in de eerste paar wedstrijden gaven we een paar punten weg waardoor we meteen met een achterstand begonnen. Daarna konden we gelukkig wat goed maken in de 2e helft waardoor het uiteindelijk 5-5 werd. We waren hier allemaal niet helemaal tevreden mee omdat we allemaal niet heel goed speelden, maar we konden nog steeds 1e in onze poule worden dus waren er nog geen problemen.

Hierna speelden we al snel tegen Heerder uit Heerde. We speelden nog steeds niet ons beste spel, maar we wonnen wel redelijk gemakkelijk met 7-3. Onze derde en laatste wedstrijd in de poule ging niet door. Helaas won Beca met 9-1 van Heerder waardoor we geen eerste in de poule werden. We hadden nog even hoop om beste 2e van de rest te worden maar dat lukte helaas ook niet. Het was jammer genoeg dus al snel weer afgelopen voor ons.

Uiteindelijk kregen we te horen dat Beca die dag 2e van de regio werd in onze klasse. Aan de ene kant baalden we daar enorm van aangezien we zelf het gevoel hadden dat we van Beca hadden kunnen en moeten winnen, waardoor we zelf dus misschien ook in de finale hadden kunnen staan maar goed dat was nou eenmaal niet gebeurd. Aan de andere kant is het natuurlijk ook wel een goed gevoel dat je het goed had kunnen doen op de regionale en geeft het ook hoop voor volgend seizoen in de 2e klasse. Gelukkig hadden we aan het begin van de dag al een prijs gekregen omdat we kampioen waren geworden, dus gingen we niet helemaal met lege handen naar huis. We hebben daarna met het team het competitieseizoen nog eens goed afgesloten door met iedereen (die wilde) gezellig uit eten te gaan. We hebben niet geweldig gespeeld en dus was er jammer genoeg geen vervolg op ons kampioenschap, maar uiteindelijk was het toch een mooie afsluiting.

De groeten van Deto 1!

De foto’s vind je hier