Nieuws

Woordje bestuur 05-10-2015

Op 15 juli 2015 is mw. Vera Croes-Loriaux op 87 jarige leeftijd overleden. Met haar overlijden verliest BC DETO de laatste van de drie oprichters van de club en natuurlijk bestuurslid van het eerste uur en ere-lid.

Badmintonclub DETO.  “Door Eendracht Tot Overwinning”. Geen andere woorden illustreren beter waar Meneer Lapré, Meneer Simon en mw. Vera Croes-Loriaux, 47 jaar geleden in 1968 voor hebben gestaan. Badminton bekend maken in de wijk Neerbosch-Oost was hun devies. Destijds een nieuwe en geliefde woonwijk voor heel veel Indische Nederlanders. Er werd besloten om bij de gemeente aan te dringen voor de bouw van een sporthal, waar ook de scholen uit de buurt gebruik van zouden kunnen maken. De gemeente voelde wel wat voor dit plan. En zo verscheen er in 1968 een sporthal aan de Symfoniestraat… en BC DETO was een feit.

Het begin… met mw. Vera Croes-Loriaux als secretaresse zo tussen twee de heren in. Niet teveel poes-pas, daar hield ze niet van. Nee niet teveel praten, maar doen, riep ze altijd! Door de loop der jaren groeide mw. Vera Croes-Loriaux vooral uit tot de lieve en zorgzame “moeder van de club”, dat is zoals veel leden haar zullen herinneren. Ze was een vrouw die altijd klaar stond voor iedereen, een luisterend oor bood, maar ook zorgde voor de zo kenmerkende gezelligheid bij DETO. Toernooien spelen en tassen vol met indische hapjes gingen goed samen. En zo ontstond er een sterke kern van Indische families; de Simons, de Laprés, de Likumahwa’s, de Matindassen en de Croesjes, beter gezegd één grote familie. En velen vonden later ook nog hun weg naar de sporthal. DETO groeide en groeide.., presteerde en presteerde.., ondanks een moeilijke start wordt zelfs de Nederlandse subtop gehaald,  “Door Eendracht Tot Overwinning” !

Zelf heeft mw. Vera Croes-Loriaux nog tot in haar 70-er jaren bij de 50+ een shuttle geslagen. Verder was ze altijd bij de clubkampioenschappen en de jubileumfeesten aanwezig, zolang haar gezondheid dit toeliet. Jammer dat ze de viering van het 50-jarig Jubileum niet meer kan meemaken.

 Op de eerste speelavonden in september is op gepaste wijze aandacht gegeven aan haar overlijden.

“Mw. Vera Croes-Loriaux, bedankt voor uw inzet, inspiratie en levenslessen”