Nieuws

Woordje bestuur 26-09-2011

Beste DETO-leden en ouders,

Een woordje van het bestuur…

Het seizoen heeft alweer ‘haar intrede’ gemaakt bij DETO…! Onze motto luidt: “we zetten met zijn allen wederom de schouders eronder” om zo weer DETO het nieuwe seizoen 2011-2012 in goede ‘banen’ te leiden! We hopen op jullie steun en inzet…!
De opening van het seizoen is op een bijzondere wijze van start gegaan… en kan nu al niet meer stuk! De nieuwe clubshirts (met het nieuwe shirtlogo van deto) zijn uitgereikt aan onze competitie jeugd- en seniorleden. De sponsor de heer Franc Korsten (zelf een oud jeugd/competitielid) heeft de shirts zelf uitgereikt aan onze jeugdleden en een persoonlijk woordje toegesproken!

Er zijn vele positieve reacties binnengekomen over de nieuwe shirts… de competitiewedstrijden zijn inmiddels aan de gang… de strijd zit er meteen goed in… en de tegenstanders hebben al ervaren hoe moeilijk het is om je tegen zo’&n DETO-EENHEID te handhaven’Schijnbaar komt het door die nieuwe look’.
Er is tussentijds hard gewerkt… het shirtlogo ontworpen, website aangepast, affiche/posters gemaakt (reeds opgehangen in verschillende wijken… winkel centra etc.), flyers gedrukt (deze worden nog verspreid). Zo zijn we sterk van start gegaan om DETO te promoten in Nijmegen en op deze wijze de badmintonsport onder de aandacht te brengen. Voor nú DANK AAN ALLEN DIE HIERAAN MEEGEWERKT HEBBEN!

De jeugdafdeling is eveneens met een uitstekende opkomst begonnen… alle jeugdbegeleiders doen hun uiterste best om het de jeugd zo aangenaam mogelijk te maken! Er bestaat tevens een doorspeelactie voor de jeugd (min. vanaf 15 jaar) bij de senioren, niet alleen een goede ervaring voor een jeugdspeler máár vóóral ook bedoeld om de ‘doorstroming’ naar de senioren te stimuleren! Jeugdleden die hiervoor in aanmerking komen worden vanzelf benaderd.
Op de dinsdagavonden spelen eveneens de 50plus groep en worden er gerichte trainingen aan de competitiespelers (jeugd en senioren) gegeven (sporthal a/d IJsbeerstraat).
Tevens wil ik jullie eveneens onder de aandacht brengen dat de GROTE CLUBACTIE van start is gegaan… de loten zijn in omloop en zoals jullie weten gaat de opbrengst naar het goede doel en de verenigingen die hieraan meedoen worden hierin gesteund! Dus beste leden zowel voor de ouders, jeugd, senioren en 50 plus KOOP EEN LOT EN STEUN JE EIGEN CLUB, DOE MEE! 1 lot kost € 3,00 maar € 2,40 van elk verkocht lot is voor DETO.

Een nieuw idee om een FLESSENACTIE op te starten, zelf heb ik tijdens de basisschooltijd van mijn kinderen ‘goede zaken’ mee gedaan… ‘alle beetjes helpen’ om de club zo een ‘ruggensteun’ te geven! Dus beste ouder(s) en alle leden kunnen jullie ‘iedere’ vrijdagavond 1 plastic statiegeldfles of meer mag ook…, een kratje bier (let wel boven de 16!) etc etc., missen dan gelieve dit mee te geven aan jullie kinderen of tijdens de seniorentijd (zelf meenemen) dan zorg ik persoonlijk voor de “groeimeter”stand voor de financiële afwikkeling hiervan! Het leuke hiervan is dat één van de opbrengsten o.a. ten goede komt van ons 45 jarig jubileumfeest die in 2013 zal plaatsvinden!

OUD PAPIER: Steeds dezelfde mensen (en dat zijn er nog geen 15, inclusief enkele ouders!!) zorgen er maandelijks voor dat de contributie voor meer dan 100 leden laag kan blijven!! Per jaar wordt er door deze 15 vrijwilligers ruim € 3.000,00 bij elkaar gesjouwd.
Maandelijks ontvangen jullie allemaal een email van mij met een verzoek om je op te geven voor dit sportieve klusje. De reacties zijn maandelijks helaas minimaal. Sommige van de 15 vrijwilligers zijn gelukkig iedere maand bereid… MAAR KOM OP “Vele handen maken licht werk”, ik roep jullie allen daarom op, om DETO te steunen door je bijdrage te leveren aan het ophalen van het oud papier. Vanaf 18 jr. is opgave mogelijk.

Tot slot een belangrijke mededeling: er zal wederom een Algemene Ledenvergadering gepland worden!!! Door familieomstandigheden wordt deze vergadering die normaal gesproken in oktober wordt gehouden uitgesteld! De uitnodiging volgt binnenkort, waarschijnlijk voor november, gezien de belangrijke onderwerpen die op deze vergadering worden besproken hoop ik dat de opkomst ‘groot’ zal zijn!

Tot slot: Het bestuur en haar vrijwilligers… ‘we staan er weer helemaal klaar voor om het seizoen 2011-2012’ naar alle tevredenheid voor DETO te laten verlopen!!!

Met sportieve groet,
Karen Lieskamp, vz.
26-09-2011