DETO 50 JAAR

BC DETO – 50 JAAR TERUG IN DE TIJD – “DE DETO-MAIL” [4]

Beste leden, oud-leden,

Tot aan het 50-jarig jubileum in februari 2018 zal regelmatig een nieuwsbericht worden verzonden, dat vooral gaat over OUD-NIEUWS!

We gaan een poging doen om de 50-jarige geschiedenis van BC DETO in beeld en tekst bij je onder de aandacht te brengen. Foto’s/krantenberichten/jubileumboeken/verhalen van vroeger worden het komende jaar regelmatig via de website gepost.

Zo proberen we langzaam toe te werken naar een spetterend 50-jarig jubileum van BC DETO. Stuur deze berichten gerust door naar (oude) bekenden van de club, we willen zoveel mogelijk bekenden hierbij betrekken.

VANDAAG STAAN DE EERSTE DETO-MAILS  IN ONZE AANDACHT. 

In 1972 werd door een aantal enthousiastelingen gestart met samenstellen van een echt clubblad de DETO-MAIL. Met een typemachine en carbon papier werd de eerste jaargang van de DETO-MAIL in elkaar gezet. De  DETO-MAIL verscheen toen in een beperkte oplage, zodat deze van hand tot hand ging. Wat later was een stencilmachine beschikbaar, maar het bleef pionieren. Wat een geduld hadden de redactieleden van het eerste uur!!

De allereerste DETO-MAIL is helaas niet teruggevonden in het archief maar wel enkele ander exemplaren uit de eerste jaargangen. Met dank aan de familie Lapré! Hieronder kun je een aantal van deze DETO-MAILS openen,

 Klik HIER om de DETO-MAIL jaargang 1 nr. 2 als pdf te openen.

Klik HIER om de DETO-MAIL jaargang 1 nr. 4 als pdf te openen.

Klik HIER om de DETO-MAIL jaargang 2 nr. 1 als pdf te openen.

Klik HIER om de DETO-MAIL jaargang 4 nr. 3 als pdf te openen.

inmiddels is onze fotopagina ook weer bijgewerkt met oude knipsels,  berichten en foto’s.

OPROEP: Heb jezelf leuke herinneringen aan BC DETO en wil je deze herinneringen met ons delen, stuur dan de tekst met evt. foto’s naar detomail@bcdeto.nl  en wij zorgen voor plaatsing op de website.

Veel leesplezier.

BC DETO