Nieuws

17-05: Nieuwe update: wanneer badminton?

Beste leden,

Hierbij ontvangen jullie een nieuwe update met verwachtingen over wanneer we badminton (eindelijk) weer samen kunnen gaan oppakken, uiteraard onder voorbehoud van beslissingen door de overheid.

Sinds afgelopen maandag mogen niet contactsporten weer in verenigingsverband sporten in de buitenlucht (met inachtneming van de (hygiëne)maatregelen). Dat is weer een mooie stap verder, maar we hopen natuurlijk ook weer snel de zaal in te kunnen! Als alles meezit kunnen we in september gewoon het nieuwe seizoen starten.

Badminton Nederland werkt samen met een aantal andere sportbonden en NOC*NSF aan een protocol voor het opstarten van de binnensporten. Deze richtlijnen zal onze club volgen.

Het huidige seizoen kunnen we helaas niet meer afmaken met elkaar. Om de gemiste speeldagen te compenseren is het bestuur bezig met het uitwerken van de volgende zaken:

Seizoen 2020/2021: Meer badminton/activiteiten! Het nieuwe seizoen zullen we zoals gebruikelijk weer opstarten in de eerste week van september. Het goede nieuws dat hierbij kan worden gegeven is dat het (m.u.v. twee weken kerstvakantie) elke week speelavond is! Daarnaast zal het aankomende seizoen ook 3 weken langer duren: dus t/m vrijdag 18 juni  (waarschijnlijk het langste DETO seizoen in 52 jaar)! Voor de 50+ groep is langer doorspelen helaas geen optie (vanwege Koningsdag, Dodenherdenking en examens bij de SSGN). De laatste speelavond zal dan op dinsdag 20 april zijn. Om de groep goed tegemoet te kunnen komen zullen ze extra budget krijgen voor het organiseren van andere leuke activiteiten, maar de fanatiekelingen zijn ook welkom om na 20 april nog even op vrijdag mee te meppen.

Zomerperiode: buiten Airbadminton?! Waar we normaal zomerstop houden vanaf juni tot september zijn we nu voornemens om in die periode buitenactiviteiten te organiseren. Meer informatie daarover zal op een later moment nog volgen. Er zijn momenteel erg veel richtlijnen waar je als club rekening mee moet houden. Na 22 mei verwachten we ook weer wijzigingen vanuit de Gemeente, die lang niet altijd alle aanvragen ook goedkeurt. Wordt vervolgd dus! We hebben wel alvast de Airshuttles besteld die sinds afgelopen week verkrijgbaar zijn in Nederland! Kijk ook het filmpje hieronder:    

Competitie en Interne Kampioenschappen: Badminton Nederland houdt er rekening mee dat de competities die normaal medio september starten een aantal weken worden doorgeschoven en kijkt hierbij ook naar alternatieve competitieformats. De Interne Kampioenschappen zullen we dit kalenderjaar niet meer gaan organiseren. Op z’n vroegst zullen die, indien mogelijk, in april 2021 gehouden worden.

Hopelijk treft dit bericht iedereen in goede gezondheid. Blijf allemaal fit en laten we ervoor zorgen dat we bij verdere versoepeling van de maatregelen we weer badminton kunnen gaan oppakken!

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar het bestuur via info@bcdeto.nl.

Volg DETO ook op social media:

Facebook (BC DETO Nijmegen)

Instagram (@bc.deto)