Nieuws

Woordje bestuur 30-08-2012

Net voor de start van het nieuwe badmintonseizoen heeft BC DETO afscheid moeten nemen van 2 bijzondere badmintonliefhebbers:

***

Op zondag 26 augustus 2012 is Glenn Partowidjojo overleden.

Glenn is samen met zijn vrouw Josien bij BC DETO lid geworden nadat BC De Hazenkamp werd opgeheven. Hij heeft vervolgens jarenlang bij BC DETO badminton gespeeld. Daarnaast kennen we Glenn vooral als vader van onze (jeugd)leden Sakiran, Sardy en Joran. Competitiewedstrijden, Badmintontoernooien, .. Glenn was er altijd bij. Ook de andere jeugdleden kregen van Glenn altijd aanwijzingen en support. Glenn heeft op de vrijdagavond ook heel wat vrije uren in de jeugdbegeleiding gestopt.

We zullen Glenn missen… Maar we zullen Glenn ook herinneren als ..de enthousiaste badmintonspeler, ..de betrokken ouder, ..de jeugdbegeleider, ..de jeugdteambegeleider, ..de toernooicoach.

Glenn, een zéér bijzonder mens!
Bedankt!

***

***

Op zondag 19 augustus 2012 is dhr. Chr. Simon overleden.
Met zijn overlijden verliest BC DETO één van zijn oprichters, bestuurslid van het eerste uur en ere-lid.

Het was namelijk “oom Chris” die in 1967 het idee heeft geopperd om de badmintonsport in de wijk Neerbosch-Oost te introduceren, waar hij destijds samen met zijn vrouw en gezin woonde. Tezamen met wijlen de heer A.A.M. Lapré (later voorzitter) die eveneens zeer enthousiast was, besloten ze naar de gemeente Nijmegen te stappen en aan te dringen op een sporthal in de wijk Neerbosch-Oost.

En zo kwam er in 1968 een sporthal in de wijk Neerbosch-Oost, waar ook andere sportverenigingen en de omliggende scholen eveneens profijt van hadden. BC Deto (Door Eendracht Tot Overwinning) werd vervolgens officieel opgericht op 22 februari van dat jaar.

Dhr. Chr. Simon was buiten zijn formele rol als bestuurder ook de trainer-coach bij Deto en stoomde in de jaren ‘70 talrijke spelers en speelsters bij BC Deto klaar voor de strijd op topniveau.

Dhr. Chr. Simon mochten we nog op het 40 jarig jubileum in 2008 begroeten en wij waren zeer vereerd met zijn aanwezigheid!

“Oom Chris”, bedankt voor uw inzet en inspiratie!

***